Sant Cugat se situa entre les dotze millors ciutats espanyoles segons 'La Caixa'


  • Comparteix:

Sant Cugat se situa entre les dotze millors ciutats.

Sant Cugat se situa entre les dotze millors ciutats.

Sant Cugat se situa entre les dotze millors ciutats espanyoles segons l'anuari 2003 fet públic per La Caixa. En concret, és una de les poques ciutats de l'Estat que tenen un nivell econòmic de 10 sobre 10 i una de les cinc ciutats espanyoles que han tingut un creixement econòmic més important en l'última dècada.

Aquest informe, que recull un conjunt de dades estadístiques i indicadors socioeconòmics de 3.100 municipis espanyols, situa - a banda de Sant Cugat-, Barcelona, Girona i Lleida entre les 11 poblacions de més alt nivell econòmic. Per contra, entre les poblacions que menys han crescut econòmicament hi ha Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet i Badalona.

Segons l'alcalde, aquesta dada demostra que hi ha un alt nivell de vida a la ciutat, però el més important és que l'administració estigui amatent perquè els ciutadans més desafavorits no quedin despenjats d'aquesta benestar:

Lluís Recoder

Estic satsifet que aquesta qualitat de vida no se sustenti sobre desigualtats socials. Des de l'administració vetllarem perquè no es produeixin situacions d'exclusió.


Si ens fixem per comunitats autònomes, les més riques són Navarra i Euskadi, seguides de ben aprop per les illes Balears, Catalunya i Madrid. Les més desafavorides són Andalusia, Múrcia i Extremadura. Segons el responsable de l'estudi, José Vicenç, les diferències entre comunitats autònomes i entre municipis demostra que les desigualtats són encara una assignatura pendent a l'Estat Espanyol:

José Vicenç

Les primeres comunitats en càpita superen en un 60% a les tres últimes. Per tant, Espanya encara té assignatures pendents en el tema de desigualtats


L'anuari també diu que la població urbana ha crescut en els últims anys un 5%, mentre que la rural ha disminuït un 9%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.