CC.OO s'oposa a la creació d'una llar d'infants a l'Hospital General de Catalunya


  • Comparteix:

El sindicat Comissions Obreres ha mostrat el seu rebuig a què la Generalitat doni suport econòmic per la creació d'escoles bressol dins de les empreses, com la de l'Hospital General de Catalunya. Segons el sindicat, la tasca del govern català és crear aquests equipaments en els barris i no en les zones industrials.

CCOO denuncia que l'administració catalana invertirà 1'2 milions d'euros en la creació de llars d'infants en una dotzena d'empreses, entre les que s'inclou la de l'Hospital General de Catalunya. Pel sindicat, aquesta mesura suposa una fractura en la igualtat d'oportunitats de la ciutadania ja que condiciona l'educació dels infants al tipus de contracte dels pares. Ho explica Luz Jabardo, secretaria d'informació i premsa de CCOO.

Luz Jabardo

Si una persona té un contracte indefinit, el seu fill estarà a l'escola de forma indefinida però si té un contracte temporal, el nen anirà d'escola en escola.


Així mateix, CCOO considera que Convergència i Unió utilitza un doble llenguatge ja que la Consellera d'Ensenyament es va comprometre a no destinar diners públis per la creació de llars d'infants en empreses o polígons industrials. El sindicat ha recalcat que la qualitat educativa i la igualtat d'oportunitats per al sector infantil de 0 a 3 anys, només es pot garantir a través d'una potent xarxa pública als barris. Segons Luz Jabardo, aquesta seria la millor forma per conciliar vida laboral i familiar.

Luz Jabardo

Per conciliar la vida familiar, la Generalitat ha de crear escoles bressol al territori i no als llocs de treball.


Recordem que l'Hospital General de Catalunya va anunciar dilluns la creació d'una llar d'infants per a capacitat per a 156 nens tant per treballadors del centre hospitalari com empreses de l'entorn immediat. La posada en funcionament d'aquest centre rebrà una ajuda de la Generalitat del 35% de la inversió total.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.