L'eix econòmic de l'E-9, amb presència de Sant Cugat, presentarà les seves ambicions al president Sarkozy


Temes relacionats

Sant Cugat potenciarà l'eix de l'E-9 des de la xarxa Eurocities ( 1/feb/10)

L'eix de l'E-9 prioritzarà les mesures econòmiques per combatre la crisi (19/nov/08)


  • Comparteix:

Una trobada dels membre de l'Eix de l'E-9

Una trobada dels membre de l'Eix de l'E-9

Sant Cugat i la resta de ciutats que formen l'Eix de l'E-9 lliuraran el seu pla estratègic al president francès, Nicolas Sarkozy. Serà de la mà del govern andorrà, que s'ha incorporat aquest dijous a la xarxa econòmica. L'entrada d'Andorra aspira a millorar les relacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la capital francesa.

Sarkozy no només és president de l'Estat Francès sinó que també ostenta el càrrec de co-príncep d'Andorra. És per això que l'entrada andorrana a l'Eix de l'E-9 farà arribar a l'Elisi les aspiracions dels 91 municipis que formen la xarxa, entre ells, Sant Cugat.

Es materialitzarà, a més, en la visita oficial al país pirinenc de Nicolas Sarkozy l'últim dijous de juliol. Serà el moment en què el govern andorrà lliurarà al cap d'Estat Francès el pla estratègic de l'Eix de l'E-9.

L'Eix de l'E-9 reuneix 91 municipis que fomenten les aliances econòmiques i polítiques per augmentar la competitivitat i les infraestructures.

En la declaració signada aquest dijous a Andorra, els 91 municipis de la xarxa reclamen potenciar les connexions econòmiques entre l'Estat espanyol i el francès. Els participants, entre els que s'inclou l'alcalde terrassenc Pere Navarro, han reclamat també millores en les infraestructures transfrontereres i han subratllat la necessitat de la corona metropolitana de Barcelona de mirar cap a Europa.

La propera tardor l'Eix de l'E-9 organitzarà una jornada de treball per desenvolupar les connexions entre els 91 membres, entre els quals hi ha municipis catalans, andorrans i francesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.