Els preus de l'habitatge experimenten el primer repunt de l'any


  • Comparteix:

Durant el segon trimestre del 2010 s'han venut 307 habitatges a Sant Cugat

Durant el segon trimestre del 2010 s'han venut 307 habitatges a Sant Cugat

El preu del metre quadrat d'habitatges lliures a la ciutat ha crescut durant el segon trimestre de l'any un 0'6% de mitjana. Segons dades de l'informe trimestral del Ministeri d'Habitatge, comprar un pis o una casa a la ciutat costa 3.351'1 euros per metre quadrat, 23 més que els tres primers mesos de l'any. D'aquesta manera, la ciutat inicia una tendència a l'alça, però el seu creixement és inferior a la mitjana de la demarcació de Barcelona, on el preu és un 0'8% més car respecte el trimestre anterior. Sant Cugat se situa així com la segona ciutat catalana més cara després de Barcelona.

L'apujada en els preus registrada durant el segon trimestre de l'any confirma que s'han deixat enrere les caigudes del 2009. Tot i així, el balanç interanual continua sent negatiu, ja que no s'han recuperat els preus de fa un any. L'any passat la ciutat va experimentar un descens acumulat anual del 7% respecte el 2008.

En el conjunt de Catalunya, el preu de l'habitatge ha caigut un 2'3% respecte el mateix període de l'any anterior. Tot i el descens per onzè trimestre consecutiu, la caiguda s'ha moderat i se situa per primer cop per darrera del 3'6% que registra de mitjana l'Estat espanyol.

Durant el segon trimestre del 2010 també s'ha incrementat el nombre d'habitatges venuts. De març a juny, s'han venut 307 habitatges a Sant Cugat, 90 dels quals tenen menys de dos anys d'antiguitat i 217 tenen més de dos anys.

En el cas del lloguer, Sant Cugat continua encapçalant la llista de les ciutats catalanes més cares. Durant el segon trimestre del 2010, el preu mitjà del metre quadrat s'ha situat en 12,24 euros, només per darrera de Barcelona on el preu és de 12,77 euros per metre quadrat, segons l'informe elaborat pel portal 'fotocasa.es'.

Aquest mateix informe apunta una petita caiguda dels preus catalans del 0'6% durant el segon trimestre del 2010. Això significa que el preu mitjà a Catalunya se situa en 10,26 euros per metre quadrat, reflex de l'alentiment de la caiguda dels preus de lloguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.