Les vendes de cotxes cauen al voltant d'un 28% durant el juliol a Sant Cugat


  • Comparteix:

Les vendes de cotxes han caigut aquest juliol

Les vendes de cotxes han caigut aquest juliol

La finalització del Pla 2000E ha fet caure un 24% la venda d'automòbils a Catalunya durant aquest juliol respecte el mateix periode de l'any passat. Les vendes a particulars han caigut fins al 50% mentre que les comandes de les empreses han compensat en part aquestes xifres, que a Sant Cugat s'enfilen fins a un 28% de mitjana. Els concessionaris consultats per Cugat.cat han atribuït la devallada a la finalització del Pla 2000E i, en menor mesura, a l'increment de l'IVA decretat pel govern de l'Estat espanyol.

Aquest descens tanca un període de deu mesos de creixement consecutiu en les vendes i coincideix amb la finalització dels estímuls a la demanda del Pla 2000E, una subvenció de 2.000 euros per la compra d'un vehicle.

El gerent de Citroën Autos Vilarasau, Víctor Mesclans, considera que la fi dels ajuts ha estat determinant i preveu que la disminució serà més important en els propers mesos.

Víctor Mesclans

L'IVA pot influir, però la finalització de les ajudes ha estat determinant. Els propers mesos la caiguda pot arribar al 50%.



La caiguda de vendes ha estat més accentuada en les compres de particulars que no pas en les vendes a empreses que fins i tot han augmentat. El gerent d'Opel Autocugat, Josep Maria Negre, és partidari de mantenir les ajudes directes per estimular la compra.

Josep Maria Negre

Té relació amb la política econòmica del país. A més la Unió Europea no vol ajudes a la demanda. Jo continuaria amb les ajudes.





Els responsables consultats per Cugat.cat consideren necessàries les ajudes directes per tornar a estimular les vendes però creuen que s'han d'acompanyar de plans més globals per a tot el sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.