Els treballadors de Sharp adverteixen que el sector està 'en perill d'extinció'


Temes relacionats

Sharp congelarà els sous de la plantilla local durant aquest any (18/jun/10)

Acord entre els treballadors i la direcció de Sharp per aplicar un ERO d'un any a 408 empleats (18/mar/10)


  • Comparteix:

La planta de Sharp té 360 treballadors

La planta de Sharp té 360 treballadors

Els treballadors de Sharp descarten un tancament, malgrat l'anunci de deslocalització de Sony, que converteix la planta santcugatenca en l'única de Catalunya que es dedica a la producció de televisors. La plantilla a la ciutat es mostra preocupada i reconeix que s'acabarà reduint el nombre de treballadors. Segons el president del comitè d'empresa, Josep Milà, Sharp manté la innovació i la recerca com a valor diferencial enfront el perill de deslocalització.

El pol català de la indústria de l'electrònica, el Vallès, suma una nova baixa. La fi de la producció de Sony a Viladecavalls converteix la planta santcugatenca de Sharp en l'única de Catalunya dedicada a la producció de televisors. Els treballadors de la multinacional japonesa han rebut amb preocupació la notícia i, segons el president del comitè d'empresa, Josep Milà, l'ombra de les economies emergents també plana sobre Sant Cugat.

Josep Milà

Som una espècie en extinció i això és preocupant. El nostre neguit és la nova planta de Polònia, però té punts febles com I+D.


Milà confia que la planta santcugatenca no tancarà, encara que reconeix que no podrà mantenir la plantilla actual. El president del comitè d'empresa creu que, davant de les grans dimensions de la planta polonesa de Sharp, a Sant Cugat es poden defensar amb l'aposta per I+D.

Josep Milà

Som l'I+D de Polònia. La nostra planta està pensada pel disseny. Hem fet models propis amb tecnologia pròpia.


Des del comitè d'empresa asseguren que el segon Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha afectat l'empresa s'està aplicant tal com es va pactar. A més, l'acord s'està controlant mitjançant una comissió de seguiment integrada pels treballadors i la direcció.

El nou ERO de Sharp, que s'aplica des de març, té un any de durada i afecta 408 treballadors. A la retallada del torn de tarda i la reducció de vacances, s'hi va afegir al juny l'anunci d'una congelació dels sous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.