Crítiques sindicals i empresarials a l'anunci de Zapatero sobre els aturats que fan formació


Temes relacionats

Frederic Boix: 'L'atur creix a l'agost perquè acaba la desocupació estacional' ( 3/set/10)

L'atur puja per primer cop en quatre mesos ( 3/set/10)


  • Comparteix:

Sant Cugat té gairebé 4.000 aturats

Sant Cugat té gairebé 4.000 aturats

Els sindicats i els empresaris de la ciutat critiquen l'anunci del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que proposa excloure de les xifres d'atur els desocupats que s'estiguin formant. CCOO atribueix l'anunci a un 'emmascarament de la realitat', mentre que l'associació Sant Cugat Empresarial ho troba una 'falta de respecte per als aturats'.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha participat en un col·loqui organitzat pel Fons Monetari Internacional (FMI) i l'Organització Mundial del Treball (OMT) a Noruega sobre creixement, ocupació i cohesió social. En el marc d'aquesta iniciativa, Zapatero ha demanat una visió 'diferent del que és atur' assegurant que els parats que s'estan formant 'treballen per al país'.

El secretari general de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, ha considerat 'una bogeria i una bestiesa' la proposta, i ha explicat el motiu que creu que hi ha darrera la declaració.

Pepe García

Una emmascarada més de cara a vendre a la resta de països que la nostra xifra d'aturats no és tan crítica.


En el mateix sentit, el president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, ha coincidit amb la versió sindical i s'ha agafat la proposta 'amb humor'.

Frederic Boix

Ho valoro amb molt d'humor, aprecio la ironia de Zapatero perquè així podem considerar que els infants també són a l'atur i els hi podríem pagar.


Les dades d'atur d'agost, que xifren gairebé 4.000 parats a la ciutat, han augmentat respecte els últims mesos a causa de la finalització dels contractes estivals. Tot i així, Frederic Boix ha qualificat d''acceptable' el 8% d'atur a Sant Cugat si es compara amb altres territoris del país.

Zapatero també ha anunciat a Oslo que la reforma de les pensions s'enllestirà aquest 2010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.