La Generalitat estudia la possibilitat d'injectar capital privat a Tabasa per construir el Túnel d'Horta

Economia

Publicat el 28/jul/03 per Vanesa

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha anunciat que la Generalitat estudiarà l'entrada de capital privat a Tabasa per a la construcció del Túnel d'Horta. L'alcalde, per la seva banda, veu amb bons ulls la proposta si ha d'ajudar a accelerar la seva construcció, tot i que creu que Tabasa disposa de prou recursos com per assumir-ne la seva execució.

La Generalitat estudiarà l'entrada de capital privat a Tabasa, la concessionària dels túnels que connecten Barcelona amb Sant Cugat, amb la finalitat d'afrontar la construcció del Túnel d'Horta, segons ha explicat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig.

El conseller ha assenyalat que el Govern català "es pot plantejar a mig termini alguna operació d'entrada de capital privat" a Tabasa. Això dependrà de la viabilitat de la construcció del Túnel d'Horta.

L'alcalde, Lluís Recoder, per la seva banda, creu que és una bona proposta si ha d'accelerar-ne la construcció però creu que Tabasa disposa de prou recursos com per assumir-ne l'execució tota sola:

Lluís Recoder

Si això ha d'ajudar a accelar-ne el procés, estic d'acord. Ara, penso que Tabasa té prou recursos.


Tabasa, que gestiona els Túnels de Vallvidrera, està accionariada per Gestió d’Infraestructures, S.A; la Generalitat de Catalunya; el Consell Comarcal del Barcelonès; l'Ajuntament de Barcelona; la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.