Llum verda dels accionistes de Banc Sabadell a l'adquisició de Banco Guipuzcoano

Moment de la Junta General Extraòrdinaria d'Accionistes celebrada aquest dissabte

Economia

Publicat el 18/set/10 per Anna Gonzalez

Els accionistes de Banc Sabadell, amb seu a la nostra ciutat, han aprovat aquest dissabte l'operació de compra del Banco Guipuzcoano. En una junta extraordinària, els accionistes han donat llum verda a l'oferta pública d'adquisició llançada per Banc Sabadell, així com a la incorporació al consell d'administració del president i conseller de l'entitat basca. El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha destacat que l'adquisició permetrà millorar la seva presència a Euskadi, Navarra i Madrid i incrementar els actius i dipòsits de l'entitat catalana.

Una vegada tancada l'operació, Banc Sabadell incrementarà en un 12% el total d'actius i en un 14% els dipòsits de clients amb la incorporació del Banco Guipuzcoano.

La Junta General Extraordinària d'Accionistes de Banc Sabadell ha aprovat per unanimitat l'oferta de bescanvi d'accions proposada pel Consell. Els accionistes de Banco Guipuzcoano rebran per cada vuit accions ordinàries, cinc de l'entitat catalana i cinc obligacions necessàriament convertibles. A més, per les accions preferents sense dret a vot, obtindran una acció ordinària addicional.

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha assegurat que es tracta d'un sistema inovador en el mercat espanyol que permetrà incorporar els accionistes de l'entitat basca a "un projecte de futur" i mantenir el seu accionariat.