Tornen els serveis mínims al transport públic de Sant Cugat


Temes relacionats

La meitat del professorat de la ciutat té previst secundar la vaga aquest dimecres (28/set/10)

Els CAP garanteixen les urgències i preveuen un baix seguiment entre la resta de professionals (28/set/10)

Els sindicats preveuen un seguiment desigual de la vaga general a les grans empreses (27/set/10)


  • Comparteix:

El transport públic torna a funcionar, amb serveis mínims, des de les cinc de la tarda. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Renfe i els autobusos urbans i interurbans funcionen al 25% fins a les vuit del vespre. A l'ensenyament, el seguiment de la vaga ha estat desigual, amb centres amb un seguiment al voltant del 50% per part dels docents, com les escoles Joan Maragall, Turó de Can Mates, Catalunya i Gerbert d'Orlach, i centres amb escassa mobilització com el Pins del Vallès. L'atenció sanitària bàsica està garantida als Centres d'Atenció Primària.

Els transports públics són la clau de l'èxit o el fracàs de la vaga general. Els serveis mínims decretats als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), rodalies de Renfe i els autobusos urbans i interurbans s'han complert tant al matí com a la tarda, tot i que l'afluència d'usuaris ha estat molt inferior a la d'un dia laborable qualsevol.

Les escoles i instituts públics han fet serveis mínims per garantir l'acollida dels alumnes, amb un membre de l'equip directiu i un professor per a cada sis grups. El seguiment de la vaga per part de la comunitat docent santcugatenca s'ha situat en alguns centres al voltant del 50%, com explica la portaveu dels centres públics, Anna Fitó.

Anna Fitó

Tenim les dades de vuit dels centres i hi ha una mitjana de 50-52% de personal que farà vaga.


Pel que fa als centres que depenen del Patronat Municipal d'Educació, l'Ajuntament garanteix un membre de la direcció i un 25% de la plantilla a les escoles bressol municipals, així com a l'Escola d'Art, l'Escola de Música i el Taller Triangle.

L'atenció sanitària bàsica també està protegida pels serveis mínims, que als Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat i Valldoreix garantiran una quarta part de la plantilla i les urgències i el servei de radiologia. El director del CAP de Valldoreix, Jordi Jiménez, recomana trucar als centres amb antelació si s'ha concertat una cita per avui.

Jordi Jiménez

Si no és urgent, abans de venir, cal trucar al CAP per saber si el seu metge o infermera ha vingut a treballar. Si fa vaga, reprogramarem la visita,



La vaga general, convocada per la majoria de les organitzacions sindicals, rebutja l'abaratiment de l'acomiadament, la congelació de les pensions i les retallades salarials i socials aprovades pel govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.