La vaga atura la indústria, però el comerç i els serveis es mantenen oberts


Temes relacionats

El 35% dels treballadors de l'Ajuntament segueixen la vaga general (30/set/10)


  • Comparteix:

La vaga ha aturat bona part de l'activitat industrial de Sant Cugat però no ha aconseguit arribar al petit comerç, que ha obert les portes amb normalitat. A les grans empreses industrials dels polígons de Can Sant Joan i Can Magí, com Sharp, HP i Delphi, el seguiment ha estat majoritari, mentre que a les empreses de serveis i a les petites i mitjanes empreses la mobilització ha estat inferior. Els establiments comercials del centre han obert les portes com qualsevol dia feiner.

Desenes de piquets informatius s'han desplegat a primera hora del matí als accessos dels polígons de la ciutat, especialment a Can Sant Joan, on han arribat a provocar un col·lapse a l'entrada des de la B-30. L'acció d'aquests grups, que no han provocat cap incident remarcable, ha contribuït a l'èxit de la vaga al teixit industrial de la ciutat. Grans empreses com l'automobilística Delphi, l'electrònica Sharp o la informàtica Hewlett Packard han aturat bona part de la seva activitat aquest dimecres.

Un dels membres dels piquets informatius que han recorregut Can Sant Joan, el treballador d'HP Alexandre Samaranch, ha explicat a Cugat.cat que el seguiment de la vaga ha estat majoritari en aquesta zona.

Alexandre Samaranch

La participació ha estat molt alta i la gent que ha vingut a treballar era molt receptiva a la informació.


El president del comitè d'empresa de Sharp, Josep Milà, ha comptabilitzat un seguiment de gairebé el 80% a la companyia electrònica, que encara està sota els efectes d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

Josep Milà

El seguiment ha estat majoritari. La gent s'ha concienciat del problema i ha fet vaga un 75-80% de la plantilla.



En canvi, el gruix de la petita i mitjana empresa i sobretot el comerç local han funcionat amb normalitat malgrat la convocatòria de vaga. Els comerciants consultats per Cugat.cat han argumentat de manera diversa l'escàs suport a la vaga als establiments de l'eix comercial.

Comerciants

Potser si no hagués obert tothom ens ho hauríem pensat, però ha obert tothom. / Tancant no se soluciona res. / És una tonteria fer vaga.




L'acció dels piquets ha obligat a tancar a mig matí el Sant Cugat Centre Comercial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.