TVE deixa sense corrector de català la plantilla de Sant Cugat


Temes relacionats

Montse Abbad: 'La mirada local que Sant Cugat aportarà a La 2 enriquirà la cadena' (21/set/10)

El centre de TVE a Sant Cugat assumirà la direcció de La 2 (17/set/10)


  • Comparteix:

El centre de producció de TVE a Catalunya està ubicat a Sant Cugat

El centre de producció de TVE a Catalunya està ubicat a Sant Cugat

Televisió Espanyola (TVE) ha suprimit el càrrec de corrector de català al centre de producció de Sant Cugat. El comitè d'empresa ha informat que la decisió s'ha pres des de Madrid i no s'han tingut en compte les al·legacions dels treballadors. CCOO ha denunciat que la direcció de TVE està incomplint l'obligació d'establir criteris de correcció lingüística i de preservar la llengua catalana.

La direcció de Recursos Humans de TVE a Madrid ha deixat sense servei de correcció lingüística de català el centre de producció de Sant Cugat. TVE al·lega 'raons organitzatives' i ha desplaçat a un altre departament la treballadora que portava 12 anys com a responsable de 'vetllar per la qualitat del català' a la televisió pública.

El comitè d'empresa de la planta santcugatenca ha criticat la direcció catalana de TVE per 'acatar les ordres' i ha afirmat que aquesta decisió demostra que el centre de producció de Sant Cugat no té suficient autonomia com per decidir la necessitat d'aquest lloc de treball.

El president del comitè d'empresa de TVE a Sant Cugat, Álvaro Tena, ha defensat la importància de comptar amb un corrector de català als serveis informatius. En declaracions a Cugat.cat, Tena ha indicat que no es rendeixen i que des del comitè d'empresa continuaran insistint per recuperar aquest lloc de treball.

Álvaro Tena

És un càrrec necessari al nostre centre, no podem permetre que s'emetin notícies amb errors ortogràfics. En cap moment llancem la tovallola.


El comitè d'empresa ha denunciat que, amb aquesta decisió, TVE està incomplint la seva obligació d''establir criteris de correcció lingüística i garantir la riquesa de l'idioma', a més de confirmar la 'falta de sensibilitat' de Madrid per la pluralitat cultural i lingüística catalana.

El Consell d'Informatius de TVE ha fet un escrit de protesta on afirma que la supressió del corrector de català 'aboca els informatius cap a una degradació progressiva'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.