Jordi Joly: 'Fernández Ordóñez busca desviar cap a les autonomies la pressió del dèficit públic'

Joly durant la seva intervenció

Economia

Publicat el 6/oct/10 per Marc Sala

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, considera que les declaracions del president del Banc d'Espanya busquen 'desviar l'atenció del problema real'. Joly ha valorat així les afirmacions de Miguel Ángel Fernández Ordóñez, que acusa les administracions autonòmiques i locals de no fer prou per lluitar contra el dèficit públic. El responsable de l'àrea econòmica municipal ha fet aquestes declaracions aquest dimecres en el marc d'unes jornades organitzades per PIMEC del Vallès Sud a Sant Cugat.

Joly interpreta aquestes afirmacions com una manera de 'passar la pressió' que els organismes internacionals fan sobre l'Estat espanyol a les administracions autonòmiques i locals. Així, segons Joly, l'administració espanyola 'dóna la imatge que està actuant en contra del dèficit'. En aquest sentit, el tinent d'alcalde ha expressat el seu temor que les afirmacions d'Ordóñez tinguin una intenció política.

El responsable d'Economia s'ha mostrat sorprès per les declaracions del president del Banc d'Espanya i ha exposat les xifres que contradiuen aquesta versió.

Jordi Joly

Les dades del 2009 demostren que de l'11'2% de dèficit públic, el 9'4% és del govern espanyol, el 2% de les comunitats i el 0,5% del món local.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Jordi Joly ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de la jornada 'Ponts tecnològics per a la cooperació internacional' organitzades per Pimec Vallès Sud. Aquesta iniciativa pretén animar als empresaris a orientar la seva companyia cap a l'exterior i a aprofundir en la col·laboració entre empeses. La trentena d'empresaris assistents coneixeran de primera mà l'experiència de companyies que han aconseguit una bona posició dins el mercat gràcies a les aliances amb empreses d'un mateix sector i la cerca de nous mercats exteriors.