Les empreses de la demarcació no preveuen una millora de l'activitat econòmica a curt i mig termini


  • Comparteix:

La Cambra de Terrassa ha publicat l'estudi de conjuntura econòmica del primer semestre de 2010

La Cambra de Terrassa ha publicat l'estudi de conjuntura econòmica del primer semestre de 2010

El empresaris de la demarcació de la Cambra de Terrassa, que inclou Sant Cugat, continuen sense expectatives de millora significativa de l'activitat econòmica per aquest final d'any. Així ho recull l'informe de conjuntura econòmica de la Cambra corresponent al primer semestre de 2010 i que ratifica les dades negatives de l'estudi de finals de 2009. Tot i això, la recessió de l'activitat econòmica i les expectatives negatives de les empreses s'han moderat respecte l'any anterior, gràcies a un millor comportament de la cartera de comandes, sobretot pel que fa a les importacions.

El director gerent de l'ens empresarial, Josep Prats, ha resumit la situació econòmica actual recollida a l'estudi. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Prats

Seguim instal·lats en una context d'atonia econòmica.



L'informe destaca els més de 34.000 aturats a juny de 2010, un 13,5% més que el juny anterior, i, alhora, com enguany només el 25% de les empreses han reduït plantilla enfront el 42% del 2009. Segons Prats, això constata l'increment de l'atur però també un descens d'aquest degoteig constant del nombre d'empreses que han d'acomiadar els seus treballadors.

Prats ha explicat que la manca de liquiditat és el principal obstacle que han d'afrontar les empreses a curt i mig termini.

Josep Prats

La manca de liquidesa produeix el deteriorament de l'activitat econòmica i la pèrdua d'oportunitats.



L'informe també recull l'afectació de l'increment de l'IVA que s'ha hagut d'afrontar aquest estiu. Gairebé dos terços de les empreses consultades han manifestat que aquest augment no ha repercutit en el preu dels seus productes. Més de la meitat dels empresaris consideren que aquest augment no afectarà negativament les seves vendes.

Aquest estudi de la Cambra de Terrassa s'ha fet amb una mostra de 350 empreses de les poblacions de la demarcació de la Cambra. És el cas de Sant Cugat, Rubí, Castellbisbal i Terrassa, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.