Una iniciativa santcugatenca permet seguir els candidats a la Generalitat a les xarxes socials


Temes relacionats

Recoder, un exemple en l'ús de les TIC al servei de la política ( 4/oct/10)


  • Comparteix:

Els polítics utilitzen, cada vegada més, les xarxes socials

Els polítics utilitzen, cada vegada més, les xarxes socials

Una iniciativa santcugatenca permet seguir a temps real l'activitat a les xarxes socials dels candidats a les eleccions al Parlament. Aquest experiment fa un recull de les opinions al Twitter dels aspirants al govern de la Generalitat. El projecte ja està operatiu a la xarxa i es pot consultar al web Skolti.com/lab.

La iniciativa SkoltiLab s'ha creat per oferir als ciutadans una plataforma on consultar els textos que els candidats a la Generalitat escriuen als seus comptes de Twitter. L'experiment també permet conèixer les opinions dels usuaris de la xarxa sobre els aspirants al govern, ja que la pàgina recopila tots els missatges de Twitter que parlen sobre aquests polítics.

El web també inclou gràfics amb les mencions que cada candidat ha rebut en aquesta xarxa social i permet comparar la quantitat de missatges que cadascú d'ells ha escrit en el microblogging durant les darreres setmanes.

El creador de la iniciativa, el santcugatenc David Alcubierre, ha explicat a Cugat.cat el funcionament d'aquest experiment.

David Alcubierre

L'eina sondeja a Twitter les mencions dels candidats i permet saber quantes vegades se'ls ha citat.


La iniciativa, que ja es pot consultar a la xarxa, estarà operativa fins a mitjans de desembre per recollir tota la informació que es derivi de la campanya electoral i les repercussions dels resultats del 28 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.