Els empresaris alerten d'una asfíxia de les pimes si continua restringit l'accés al crèdit


Temes relacionats

Les empreses de la demarcació no preveuen una millora de l'activitat econòmica a curt i mig termini ( 7/oct/10)


  • Comparteix:

La Pimec acusa la banca de posar cada vegada més dificultats per atorgar crèdit

La Pimec acusa la banca de posar cada vegada més dificultats per atorgar crèdit

Els empresaris veuen amb preocupació la dificultat de les petites i mitjanes empreses per accedir al crèdit. La patronal Pimec acusa la banca de desinteressar-se per la situació de les pimes i posar cada vegada més dificultats per atorgar crèdit, mentre que la Cecot indica que les dificultats de finançament podrien significar l''asfíxia' per a moltes empreses. El president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, apunta que l'alt índex de morositat agreuja encara més les necessitats de finançament de les pimes.

El 86% de les petites i mitjanes empreses que han demanat finançament a les entitats bancàries continuen amb problemes per accedir al crèdit, segons una enquesta de les cambres de comerç.

El president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, considera que és una situació preocupant ja que la falta de finançament 'paralitza' moltes empreses. En una entrevista a Cugat.cat, Boix a apuntat a la morositat com un dels problemes que comporta que les empreses hagin de demanar més finançament.

Frederic Boix

El finançament és necessari perquè no es cobra quan cal cobrar. La morositat actualment és molt alta.


El president de Pimec Vallès Sud, Francesc Elías, considera que les entitats bancàries no coneixen la realitat de les petites i mitjanes empreses. Elías creu que els analistes de banca haurien de 'trepitjar més el carrer' enlloc de basar-se només en els números, però afegeix que l'actuació dels bancs demostra poc interès per la situació de les pimes. El responsable de la patronal de la pime a la comarca culpabilitza la banca de l'ofegament de les empreses perquè cada vegada posen més dificultats per atorgar crèdit.

Francesc Elías

Les entitats de crèdit cada vegada demanen més garanties i posen més dificultats per donar crèdit a les empreses. Això està ofegant les pimes.


Elías ha assenyalat l'Estat com el gran competidor que tenen les pimes alhora d'obtenir crèdit, ja que per a les entitats bancàries és més rendible concedir préstecs a l'Administració perquè saben que aquests diners no corren cap risc.

De la seva banda, la Cecot indica que les empreses estan vivint actualment una situació econòmica 'molt feble'. El secretari general de la patronal vallesana, David Garrofer, ha apuntat que algunes empreses ja han hagut de tancar per problemes de finançament i ha indicat que si continua la dificultat per accedir al crèdit podria significar l''asfíxia' per a moltes empreses.

Garrofer considera que els problemes de finançament han arribat a partir del canvi d'actitud de les entitats bancàries.

David Garrofer

Abans hi havia crèdit per a tothom, a un preu mínim i sense control. De cop i volta, els bancs han canviat d'actitud i estan fent patir les empreses.


El secretari general de la Cecot ha instat les entitats bancàries a tenir més en compte la viabilitat dels projectes enlloc de fixar-se només en les garanties i ha demanat més finançament públic per fer una funció social que la banca no es pot permetre.

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa està preparant un estudi exhaustiu, que veurà la llum a principis d'any, sobre la situació concreta de les empreses a tots els municipis de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.