PIMEC: 'La morositat és letal per a les petites empreses'


  • Comparteix:

Cañete, a la dreta, instants abans de pronuncciar la seva conferència

Cañete, a la dreta, instants abans de pronuncciar la seva conferència

La reforma de la Llei de Morositat, aprovada aquest estiu, pretén acabar amb la posició de domini de les grans empreses sobre les petites. Aquest és, segons PIMEC, el punt clau per millorar la viabilitat i competitivitat de les petites i mitjanes empreses. El secretari general de l'entitat, Antoni Cañete, ha ofert una conferència al Trade Center de la ciutat on ha explicat la reforma legal davant una cinquantena d'empresaris de la comarca.

A iniciativa de PIMEC i proposada per CiU al Congrés dels Diputats, aquest estiu s'ha aprovat la reforma de la Llei contra la Morositat. L'objectiu és treure l'Estat espanyol del capdavant dels països amb índex de morositat més elevats de la Unió Europea, juntament amb Grècia.

La supressió del pacte de pagaments, la possibilitat de denunciar l'incompliment de terminis i la creació d'un Observatori de la Morositat són els punts més rellevants d'aquesta modificació legal.

El també portaveu de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat, Antoni Cañete, ha explicat que la reforma suposa un gran avenç.

Antoni Cañete

Impedir pactar terminis de pagament superiors al que marca la llei és la fita més important d'aquesta reforma.




La reforma busca limitar a 60 dies el termini de pagament entre empreses l'any 2013. La modificació contempla una evolució progressiva cap aquest objectiu. Així, al 2011 i 2012 els pagaments s'hauran de fer en 85 dies. L'administració estarà obligada a efectuar els seus pagaments en 30 dies, com ja fa l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.