Aprovat definitivament el pressupost 2011 en no presentar-se al·legacions


Temes relacionats

La contenció i la limitació de la inversió, claus del pressupost 2011 (16/nov/10)

L'oposició vota en contra o s'absté, a l'espera d'al·legacions (16/nov/10)


  • Comparteix:

Façana del consistori

Façana del consistori

L'Ajuntament ja ha aprovat el pressupost per a l'any vinent. L'aprovació definitiva dels comptes no haurà de passar pel ple municipal, ja que cap ciutadà ni grup polític han presentat al·legacions. Aquest pressupost es va aprovar inicialment amb els vots a favor de CiU i del regidor no adscrit, l'abstenció d'ERC i el vot en contra del PSC, ICV-EUiA i el PP al ple ordinari de novembre.

La contenció de les despeses ordinàries i la limitació de la inversió condicionada pel decret de l'Estat espanyol sobre l'endeutament dels municipis marquen el pressupost municipal per al 2011. Pel que fa al pressupost ordinari, l'Ajuntament disposarà de 95'9 milions d'euros, un 2'34% més que en l'exercici anterior. Els comptes mantenen la reactivació econòmica i les polítiques socials com a prioritats. Pel que fa a l'àrea de Serveis Socials i Ocupació, la bossa de contingència de 700.000 euros creada en els pressupostos 2009 i 2010 ha passat a formar part del capítol ordinari de l'any vinent.

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly, destaca la importància d'aprovar els comptes amb celeritat.

Jordi Joly

És una bona notícia perquè, en l'actual situació, ja tenim els pressupostos.


D'altra banda, el capítol d'inversions es veurà reduït a causa del decret de l'Estat sobre l'endeutament dels municipis. El consistori té un rati d'endeutament inferior al 75% del seu pressupost i, per tant, podrà demanar crèdit per fer inversions. Tot i això, el decret només permet accedir al crèdit per finançar obres plurianuals ja començades i/o cofinançades amb tercers. Per això, l'Ajuntament no podrà esgotar la seva capacitat real d'inversió al municipi.

Amb aquests condicionants, l'any vinent l'Ajuntament preveu destinar 5'35 milions d'euros a inversions. Principalment, a finançar obres com l'ampliació de l'Escola de Música, el soterrament de les línies elèctriques, la urbanització del carrer Alp i el Pla de Barris de les Planes. D'altra banda, a aquesta capacitat inversora, cal sumar-hi els 18'9 milions d'euros d'inversió de Promusa per fer habitatge social. Per tant, la inversió total de l'Ajuntament serà de 24'3 milions d'euros, un 46% menys que el 2010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.