La T-10 de transport públic costarà un 3'7 % més l'any vinent


  • Comparteix:

Els FGC patiran l'increment de preu dels seus títols de transport

Els FGC patiran l'increment de preu dels seus títols de transport

El preu mitjà del transport públic, que inclou els títols integrats i els títols propis dels operadors, s'incrementarà gairebé un 3% de mitjana a partir de l'any vinent. Així ho ha acordat aquest dijous l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que ha centrat l'increment en el preu del bitllet senzill i de la T-10, tots dos d'una zona, per sobre dels altres tipus d'abonament. Tots dos títols reben un increment per sobre del 3'5% que els deixa en 1'45 euros i 8'25 euros, respectivament.

El bitllet senzill i la T-10 de dues zones que utilitzen els santcugatencs per desplaçar-se a Barcelona també pateixen l'increment de preus. En aquest cas passen dels 2'10 euros als 2'15 el primer i dels 15'70 als 16'40 euros el segon, amb una pujada del 2'38% i del 3'47%, respectivament.

La resta de títols de totes les zones tarifàries, com la T-50/30, T-Familiar, i la T-Trimestre, entre d'altres, també pateixen un increment igual o superior al 3%, amb l'excepció del bitllet senzill de 4 zones que s'apuja un 2'53% i la T-2 Comerç, que s'incrementa un 2'94%.

Una de les novetats és l'ampliació dels descomptes que gaudeixen les famílies nombroses a les famílies monoparentals i la creació d'un nou títol de transport específic per a totes dues.

Les famílies monoparentals gaudiran per primera vegada del descompte de fins el 50% en les targetes integrades personalitzades T-Mes, T-Trimestre i T-Jove, que ja s'aplica a les famílies nombroses. D'altra banda, es crea l'abonament T-FM/FN, de 70 viatges en 90 dies, i que pot ser utilitzada per qualsevol membre de la família.

Cal destacar que l'increment mitjà del transport públic del 2'91 % inclou els títols integrats i els títols propis dels operadors. Si és compta només els títols integrats, l'increment supera ampliament el 3%.

L'increment de tarifes ha estat aprovat pel Consell d'Administració de l'ATM que està integrat per 18 membres representants de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'ATM i l'Agrupació de Municipis de Transport (AMTU).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.