La T-10 de transport públic costarà un 3'7 % més l'any vinent

Els FGC patiran l'increment de preu dels seus títols de transport

Economia

Publicat el 16/des/10 per Adrià Claramunt

El preu mitjà del transport públic, que inclou els títols integrats i els títols propis dels operadors, s'incrementarà gairebé un 3% de mitjana a partir de l'any vinent. Així ho ha acordat aquest dijous l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que ha centrat l'increment en el preu del bitllet senzill i de la T-10, tots dos d'una zona, per sobre dels altres tipus d'abonament. Tots dos títols reben un increment per sobre del 3'5% que els deixa en 1'45 euros i 8'25 euros, respectivament.

El bitllet senzill i la T-10 de dues zones que utilitzen els santcugatencs per desplaçar-se a Barcelona també pateixen l'increment de preus. En aquest cas passen dels 2'10 euros als 2'15 el primer i dels 15'70 als 16'40 euros el segon, amb una pujada del 2'38% i del 3'47%, respectivament.

La resta de títols de totes les zones tarifàries, com la T-50/30, T-Familiar, i la T-Trimestre, entre d'altres, també pateixen un increment igual o superior al 3%, amb l'excepció del bitllet senzill de 4 zones que s'apuja un 2'53% i la T-2 Comerç, que s'incrementa un 2'94%.

Una de les novetats és l'ampliació dels descomptes que gaudeixen les famílies nombroses a les famílies monoparentals i la creació d'un nou títol de transport específic per a totes dues.

Les famílies monoparentals gaudiran per primera vegada del descompte de fins el 50% en les targetes integrades personalitzades T-Mes, T-Trimestre i T-Jove, que ja s'aplica a les famílies nombroses. D'altra banda, es crea l'abonament T-FM/FN, de 70 viatges en 90 dies, i que pot ser utilitzada per qualsevol membre de la família.

Cal destacar que l'increment mitjà del transport públic del 2'91 % inclou els títols integrats i els títols propis dels operadors. Si és compta només els títols integrats, l'increment supera ampliament el 3%.

L'increment de tarifes ha estat aprovat pel Consell d'Administració de l'ATM que està integrat per 18 membres representants de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'ATM i l'Agrupació de Municipis de Transport (AMTU).