Indo Sant Cugat diu sí a l'acord amb la direcció a l'espera de les altres plantes


Temes relacionats

Principi d'acord entre treballadors i direcció d'Indo (17/des/10)

Els treballadors d'Indo protesten contra l'actitud de la direcció (15/des/10)


  • Comparteix:

Seu d'Indo a Sant Cugat

Seu d'Indo a Sant Cugat

Els treballadors de la planta santcugatenca d'Indo accepten la proposta d'acord amb la direcció de la multinacional. No obstant això, la decisió no serà ferma fins que aquest dimarts la resta de filials d'Indo voti les condicions de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) proposades pel departament de Treball de la Generalitat. El text que es vota fixa en 550 euros les indemnitzacions a cada empleat per any treballat amb un topall de 55.000 euros i un mínim de 3.000. Les xifres del principi d'acord es queden a la meitat de les que reclamaven els treballadors d'Indo en un inici.

Indo té a Sant Cugat quatre filials: Indo Internacional, Indo Lents, Indústries d'Òptica S.A.U. i Indo Equipment Group. Els treballadors de les quatre empreses han votat la proposta com a planta santcugatenca, amb una participació del 90% i amb el sí com a opció guanyadora.

El secretari del comitè d'empresa, Juan Valverde, explica que el suport a la proposta no ha estat majoritari perquè introdueix millores molt petites.

Juan Valverde

És una millora molt petita sobre el mínim que ens pertoca. Per això el grau de satisfacció dels treballadors que han votat que sí és mínim.


La direcció d'Indo ha augmentat un 7% aproximadament la xifra inicial destinada a indemnitzar els 294 empleats que vol acomiadar, 66 dels quals a la planta santcugatenca. D'aquesta manera, Indo destina prop de 2,5 milions d'euros a les indemnitzacions i no cinc milions com volien els treballadors. La proposta tampoc no contempla reduir el nombre d'acomiadats sinó que millora les indemnitzacions.

Aquest dimarts es reuniran els treballadors de totes les plantes de la multinacional per fer el recompte final de les votacions dels treballadors. Així es decidirà si accepten o no la proposta que definirà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.