Constituïda la Comissió de Seguiment del pla estratègic 'Sant Cugat, ciutat intel·ligent'


Temes relacionats

Arcadi Oliveres insta l'Ajuntament a trencar amb Indra perquè 'promociona la guerra' ( 2/nov/10)

La CUP i el CASC reclamen a l'Ajuntament que trenqui relacions amb Indra (28/oct/10)

Primera pedra virtual de la futura 'ciutat intel·ligent' (15/oct/10)


  • Comparteix:

Moment de constitució de la comissió. Font: Localpress

Moment de constitució de la comissió. Font: Localpress

Abertis Telecom, Indra i l'Ajuntament han constituït la comissió de seguiment del pla estratègic 'Sant Cugat, ciutat intel·ligent'. L'ens s'encarregarà de validar i seguir les tasques per impulsar el projecte, que vol convertir la ciutat en un municipi referent en el procés d'implantació i ús de les noves tecnologies.El pla estratègic del projecte es presentarà el febrer de l'any vinent.

La comissió està formada per les tinentes d'alcalde Mercè Conesa, Carmela Fortuny, Cristina Paraira i Marta Subirà; els regidors Xavier Martorell i Jordi Puigneró; els membres d'Abertis Telecom, Jordi Alvinyà i Alex Mestre; i els membres d'Indra, Jordi Marin i Manyel Ausaverri. La coordinació del projecte anirà a càrrec de Xavier Fornells, de l'Ajuntament, i César Valero per part d'Abertis Telecom i Indra, juntament amb tècnics municipals i de les dues empreses.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat en què consisteix el projecte.

Mercè Conesa

El concepte de ciutat intel·ligent es basa en aconseguir, a través de les noves tecnològies, un estalvi ecònomic en la gestió de les ciutats per fer-les més eficients.


La iniciativa pretén estendre l'ús de les tecnologies a la ciutat per aconseguir més eficiència en la gestió dels serveis municipals. El projecte té l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i incrementar l'estalvi econòmic en termes de serveis públics, ja que vol millorar la capacitat de resposta de l'administració municipal.

A Sant Cugat, el pla contempla la gestió eficient del reg a parcs i jardins, la lectura remota de comptadors, l'optimització de la recollida d'escombraries i la gestió de l'enllumenat segons les hores solars, entre altres aspectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.