El president de la Cecot crida a 'europeïtzar' l'Estat per sortir de la crisi, en un acte a la Casa de Cultura

Economia

Publicat el 19/gen/11 per Raquel Ligero / Cristina Mont

L'Estat espanyol ha d'afrontar diverses reformes per igualar-se als socis europeus si vol sortir de la crisi. Així s'ha expressat el president de la Cecot, Antoni Abad, en un cicle de xerrades sobre crisi econòmica que ha començat aquest dimecres a la Casa de Cultura, proposta de la Fundació Sant Cugat. També hi ha participat el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB) Anton Costas, que ha destacat la importància de la formació i, tal com també ha fet Abad, la internacionalització de les empreses com dues de les claus per deixar la crisi.

El president de la Cecot, Antoni Abad, ha subratllat que l'Estat espanyol està molt per darrere dels països europeus 'desenvolupats' i ha assegurat que 's'ha tornat la raresa d'Europa'. No obstant això, el president de la patronal ha distingit Catalunya i ha enviat un missatge positiu ja que 'crisi és sinònim d'oportunitat'. A més, ha destacat la necessitat de modernitzar el país i homologar-lo a nivell internacional, entre d'altres.

Antoni Abad

Els nostres socis de la Unió Europea ja tenen molts deures fets i aquí està encara tot per fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB) Anton Costas també és partidari de l'exportació per mesurar la competitivitat del país.

Anton Costas

Enfortir tots aquells elements que millorin la capacitat de competir i exportar. Aquesta és la clau per mantenir el nivell de vida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




També ha afegit que l'administració pública ha d'introduir criteris d'eficiència i ha de potenciar la formació de les noves generacions com algunes de les claus per sortir de la crisi.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha inaugurat l'acte amb un discurs on ha mostrat la seva preocupació davant la crisi econòmica i on ha subratllat que el principal problema al qual s'enfronta la ciutat és l'atur.

Mercè Conesa

Tenim 3.700 persones aturades i ens hem de moure. Hem de fer que trobin sortides a aquesta situació que ens agradaria que fos puntual.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Un centenar de persones ha assistit a aquest primer diàleg organitzat per la Fundació Sant Cugat. La iniciativa continuarà dimecres de la setmana vinent amb la participació del professor de Dret del Treball i Seguretat Social d'Esade i exlíder de CCOO, Joan Coscubiela, i el president de la Caixa Unnim, Salvador Soley. El punt final del cicle serà la xerrada amb l'especialista en habitatge Agustí Jover i el periodista econòmic Josep Maria Ureta.