Indo preveu menys acomiadaments per l'ERO a Sant Cugat


Temes relacionats

Indo ven una filial a la Xina (20/gen/11)

Indo liquida les cadenes Novolent i Euroopotica (18/gen/11)

Acord definitiu entre Indo i treballadors (21/des/10)

Indo Sant Cugat diu sí a l'acord amb la direcció a l'espera de les altres plantes (21/des/10)

Els treballadors d'Indo anuncien més mobilitzacions contra la retallada del llocs de treball (10/des/10)

Indo, amb seu a la ciutat, aprova un pla amb acomiadaments i tancament de filials (30/oct/10)


  • Comparteix:

La seu d'Indo a Sant Cugat

La seu d'Indo a Sant Cugat

L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la multinacional Indo afectarà, finalment, menys treballadors de la seu santcugatenca dels esperats. Fonts del comitè d'empresa calculen que la xifra final d'acomiadaments voltarà els 90, dels 240 que finalment s'acomiadaran a l'Estat espanyol. La xifra podria ser encara inferior si s'aprova la compra d'actius proposada per l'exdirector general de la companyia, Antoni Olivella.

A àmbit estatal, les xifres són de 240 treballadors acomiadats en lloc dels 294 que s'havien previst inicialment. El grup Indo Internacional, amb seu a Sant Cugat, ha exclòs de l'expedient els treballadors de vuit botigues que han rebut dues ofertes de compra de les empreses Alain Afflelou i Òptica del Penedès (Òptica Universitària). Segons el diari 'Expansión', l'ERO també s'ha reduït a causa de que alguns treballadors han abandonat l'empresa voluntàriament durant les últimes setmanes, després de conèixer les intencions de la multinacional de reestructurar la plantilla.

El secretari del comitè d'empresa, Joan Valverde, ha fet un càlcul aproximat de les baixes que pot patir la seu santcugatenca, tot i assegurar que no és una xifra definitiva. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Valverde

En un principi eren 111 treballadors de Sant Cugat. Amb algunes baixes potser havien quedat 90 i es pot arribar als 80 o 75. Són números aproximats.


També s'ha retallat el nombre de treballadors afectats per l'oferta de compra d'actius de l'exdirector general de la companyia, Antoni Olivella, que ha plantejat quedar-se amb part del negoci de comercialització i disseny d'ulleres. Això permetria mantenir uns 30 llocs de treball més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.