Marín (Unnim): 'L'obra social de les caixes pot perdurar amb la reforma'


  • Comparteix:

El director de banca corporativa d'Unnim, Joan Marín, diu que l'obra social de les caixes perdurarà si es mantenen com a principals accionistes dels bancs que neixin de la reforma financera del govern espanyol. Marín, que ha participat en un xerrada de la Fundació Sant Cugat, ha confirmat que Unnim treballa amb diversos escenaris de futur, entre els quals hi ha convertir-se en banc.

Segons Marín, Unnim contempla cedir tot el negoci financer a una entitat bancària de nova creació, de la qual aquesta caixa seria la principal accionista. Aquest escenari permetria, segons el directiu d'Unnim, mantenir l'activitat social de les caixes. Ho ha dit a Cugat.cat.

Joan Marín

Aquesta funció social s'ha de mantenir. S'ha de seguir defensant aquesta funció, que és del que menys s'ha parlat aquests dies.



Preguntat per si el Banc d'Espanya aprofita la crisi i els errors d'algunes caixes per obligar totes aquestes entitats a convertir-se en bancs, Marín ha explicat l'escenari en què te lloc aquesta reforma.

Joan Marín

Quan els competidors veuen que poden atacar, traslladen algunes accions. Les caixes hem de defensar la nostra viabilitat de futur.



Marín ha tret importància al fet que es consolidi el futur d'entitats financeres a través de diner públic. El director de la banca corporativa d'Unnim remarca que aquest diner prestat pel Banc d'Espanya a bancs i caixes es retorna amb un interès per garantir els estalvis dels ciutadans.

Marín ha fet aquestes declaracions a Cugat.cat abans de participar en una taula rodona sobre les sortides a la crisi, organitzada per la Fundació Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.