Guillem López Casasnovas: 'En la reforma del sistema financer, pot ser pitjor el remei que la malaltia'


  • Comparteix:

L'economista, conseller del Banc d'Espanya i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López Casasnovas, alerta que 'pot ser pitjor el remei que la malaltia' pel que fa als requisits imposats a les caixes des del govern espanyol. Tot i això, no es mostra preocupat per la deslocalització del capital català perquè assegura que els poders de decisió de les grans entitats segueixen a Catalunya. López Casasnovas ha participat aquest dimecres en una xerrada de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AEU).

El conseller del Banc d'Espanya assegura que els requisits exigits pel govern Zapatero a les caixes, basats en la solvència calculada a través del rati, poden ser contraproduents.

Guillem López Casasnovas

Jugar amb el rati té un perill. L'objectiu és que es capitalitzin millor les entitats però el rati es pot millorar reduint crèdit que té risc i substituint-lo per endeutament sense risc.



En aquest sentit, López Casasnovas ha assegurat que les noves exigències que es fan a les caixes, com tenir el 20% d'inversors o cotitzar en borsa, són una 'sobreactuació per por'.

Guillem López Casasnovas

Fins ara l'apel·lació de La Caixa en el mercat de capital l'ha fet sense tenir aquests requisits i no ha tingut cap problema.



Pel que fa a la pèrdua de l'obra social, assegura que dependrà de si les caixes són capaces de generar 'bon compte de resultats' i que, per tant, cal esperar. Preguntat per la deslocalització del capital català, ha dit que 'no hem de patir' ja que la 'decisió financera de les grans entitats es queda a Catalunya'.

Per últim, ha assegurat que, des del punt de vista econòmic, Catalunya no tindria dèficit si pogués gestionar els seus recursos. Tot i això, ha destacat que aquesta qüestió té un gran component polític que cal tenir en compte i que no 'li toca analitzar'.

Casasnovas ha participat en una xerrada organitzada per l'AEU. L'acte ha tingut lloc aquest dijous al Trade Center.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.