Conesa presenta el projecte de ciutat intel·ligent al món universitari


Temes relacionats

Constituïda la Comissió de Seguiment del pla estratègic 'Sant Cugat, ciutat intel·ligent' (21/des/10)

Primera pedra virtual de la futura 'ciutat intel·ligent' (15/oct/10)


  • Comparteix:

Mercè Conesa durant la seva xerrada

Mercè Conesa durant la seva xerrada

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha donat a conèixer el projecte santcugatenc de ciutat intel·ligent al món empresarial i universitari en l'esmorzar col·loqui 'Sant Cugat, ciutat intel·ligent'. Conesa ha explicat durant la conferència, que s'ha emmarcat en el cicle de xerrades organitzat pel Cercle de Coneixement, que la innovació ha de ser l'eix vertebrador de la ciutat de cara al futur. L'acte ha tingut lloc al rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Barcelona.

Segons Conesa, la innovació i l'aprofitament de les noves tecnologies han de servir per oferir serveis més eficients i més barats i a l'hora canviar el model de participació ciutadana en els afers municipals per apropar l'administració als santcugatencs.

Conesa ha explicat que la ciutat es troba davant d'un canvi de cicle.

Mercè Conesa

Creiem que la innovació substituirà l'urbanisme com a eix vertebrador. Això ens permetrà oferir millors serveis a un menor cost.




Després de la intervenció de l'alcaldessa, el regidor de Comunicació i Innovació, Jordi Puigneró, ha detallat el projecte de ciutat intel·ligent local pioner juntament amb el de Lleida. Sant Cugat i la capital del Segrià van iniciar a l'octubre el projecte conjuntament amb les empreses Abertis Telecom i Indra.

Barcelona també ha iniciat aquesta setmana el procés per esdevenir ciutat intel·ligent de la mà de la multinacional Cisco.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.