Suport santcugatenc a la Plataforma en defensa de les Caixes d'Estalvis


  • Comparteix:

Seu central del Banc d'Espanya / font: Luís García

Seu central del Banc d'Espanya / font: Luís García

Justícia i Pau i la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAV) formen part de la plataforma que reclama la salvaguarda del model de caixes d'estalvi. L'entitat, que aglutina unes 4.000 associacions de tot Catalunya, critica la 'discriminació financera' que suposen les exigències de capitalització promogudes pel Banc d'Espanya. A més, lamenten la pèrdua de l'obra social d'aquestes entitats que comportarà la reestructuració del sistema financer estatal.

La capitalització de les entitats d'estalvi promoguda des del Banc d'Espanya fixa en un 10% el capital principal a les caixes, mentre que per les entitats bancàries aquesta xifra se situa en el 8%. La plataforma considera que es tracta d'una discriminació que busca la 'bancarització especulativa' del sistema financer. En contra d'aquest model, la plataforma defensa el sistema de caixes com a factor de cohesió social i garantia de l'obra social.

El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha destacat que aquests moviments suposen una privatització total que no s'ha consultat ni als seus clients ni a l'opinió pública.

Arcadi Oliveres

És una privatització total, per passar a mans d'accionistes capitalistes, i que farà perdre a aquestes caixes el seu caràcter.



Oliveres, a més, ha explicat que aquesta reestructuració bancària suposa acabar amb el sistema financer més característic de Catalunya.

Arcadi Oliveres

El sistema de caixes era el sistema més característic de les finances de Catalunya i això es perdrà totalment.




La plataforma és partidària d'obrir un ampli debat sobre la funció financera, econòmica i social de les caixes d'estalvi en el context econòmic europeu i de futur on la societat civil, l'empresariat i les administracions puguin dir la seva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.