El món universitari diu la seva sobre la promoció de l'eix de la B-30


Temes relacionats

La cooperació empresarial entre Sant Cugat i Cerdanyola s'estén a Castellbisbal (15/mar/11)

Conesa, a l'espera dels 'objectius concrets' de la declaració de la B-30 ( 2/feb/11)

Sant Cugat Empresarial descarta obrir el CIT a la resta de municipis de la B-30 ( 1/feb/11)

Sant Cugat obre les portes als municipis de la B-30 a impulsar conjuntament el territori (18/des/10)


  • Comparteix:

Conesa ha assistit a la sessió celebrada a l'UAB

Conesa ha assistit a la sessió celebrada a l'UAB

La coordinació entre administracions, empresa, universitats i agents socials és la recepta per promoure l'entorn de la B-30. Aquesta és la principal conclusió de la sessió de treball que ha aplegat representants del teixit econòmic, social i universitari dels municipis que formen part d'aquest consorci al qual s'ha convidat Sant Cugat a formar-ne part. L'alcaldessa, Mercè Conesa, empresaris i representants de les universitats de la ciutat han estat presents a l'acte celebrat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Les ponències han girat a l'entorn de tres temes: l'exposició del pla territorial que guiarà el creixement urbanístic del territori, la potencialitat de la zona i la imbricació entre les universitats en el desenvolupament de l'entorn. La sessió ha posat de manifest la necessitat que tots els sectors actuïn de manera coordinada per treure profit de les possibilitats que ofereix una àrea que representa prop del 4% del PIB espanyol.

Conesa ha destacat la importància de conèixer les propostes del món acadèmic de cara al futur del territori.

Mercè Conesa

Coneixerem la visió del món universitari en relació amb com potenciar la innovació, el coneixement, l'empresa i la creació de llocs de treball.



El coordinador del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, Josep Maria Carrera, ha protagonitzat la primera ponència de la jornada on ha exposat els objectius del pla. Així n'ha resumit l'aspecte principal.

Josep Maria Carrera

És la regió metropolitanan més industrialitzada d'Europa. Cada cop serem més terciaris però també hem de ser industrials.






Per ara, Sant Cugat no s'ha sumat al projecte de l'eix de la B-30 impulsat per Sabadell. Aquest dimecres, Terrassa ha expressat la seva voluntat de sumar-se a la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.