El món universitari diu la seva sobre la promoció de l'eix de la B-30

Conesa ha assistit a la sessió celebrada a l'UAB

Economia

Publicat el 23/mar/11 per Marc Sala

La coordinació entre administracions, empresa, universitats i agents socials és la recepta per promoure l'entorn de la B-30. Aquesta és la principal conclusió de la sessió de treball que ha aplegat representants del teixit econòmic, social i universitari dels municipis que formen part d'aquest consorci al qual s'ha convidat Sant Cugat a formar-ne part. L'alcaldessa, Mercè Conesa, empresaris i representants de les universitats de la ciutat han estat presents a l'acte celebrat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Les ponències han girat a l'entorn de tres temes: l'exposició del pla territorial que guiarà el creixement urbanístic del territori, la potencialitat de la zona i la imbricació entre les universitats en el desenvolupament de l'entorn. La sessió ha posat de manifest la necessitat que tots els sectors actuïn de manera coordinada per treure profit de les possibilitats que ofereix una àrea que representa prop del 4% del PIB espanyol.

Conesa ha destacat la importància de conèixer les propostes del món acadèmic de cara al futur del territori.

Mercè Conesa

Coneixerem la visió del món universitari en relació amb com potenciar la innovació, el coneixement, l'empresa i la creació de llocs de treball.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El coordinador del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, Josep Maria Carrera, ha protagonitzat la primera ponència de la jornada on ha exposat els objectius del pla. Així n'ha resumit l'aspecte principal.

Josep Maria Carrera

És la regió metropolitanan més industrialitzada d'Europa. Cada cop serem més terciaris però també hem de ser industrials.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







Per ara, Sant Cugat no s'ha sumat al projecte de l'eix de la B-30 impulsat per Sabadell. Aquest dimecres, Terrassa ha expressat la seva voluntat de sumar-se a la iniciativa.