Sant Cugat acull l'Accenture Analytics, el primer centre d'anàlisi predictiva de dades de l'Estat


  • Comparteix:

La companyia Accenture tria Sant Cugat per obrir el seu primer centre d'innovació i anàlisi de l'Estat espanyol, l'Accenture Analytics. El nou departament de la companyia s'especialitzarà en l'anàlisi predictiva de dades i s'integrarà a la xarxa de centres d'aquestes característiques que la multinacional té distribuïda per tot el món. El conseller d'Empresa i Ocupació, Xavier Mena, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, han assistit a la inauguració d'aquesta nova divisió.

L'anàlisi predictiva de dades és una eina que serveix de guia per a la presa de decisió de les empreses. Amb els paràmetres recollits, una companyia pot pronosticar les futures fluctuacions al mercat dels seus productes i, per tant, adaptar-ne els preus, la producció i qualsevol factor de la seva activitat.

El teixit empresarial de la ciutat i la presència de diversos centres universitaris i de negocis a la zona són alguns dels motius que han portat Accenture a establir el centre d'anàlisi a Sant Cugat. El soci director de l'empresa a Catalunya, Josep Maixenchs, referma el compromís de l'agència amb el territori.

Josep Maixenchs

És una aposta pel centre però també per Catalunya. Aquí ens nodrirem d'experiències recollides a tot el món.



El desenvolupament d'aquest centre preveu la creació de fins a 50 llocs de treball altament qualificat a les oficines de Sant Cugat. El conseller d'Empresa i Ocupació, Xavier Mena, ha posat Accenture com un exemple d'innovació empresarial i com a fòrmula per fer front a la crisi econòmica. Mena també ha destacat la necessitat dels serveis que ofereix Accenture.

Xavier Mena

Avui en dia les coses afecten en temps real allà on siguis. L'efecte 'Martini' t'obliga a avançar-te a allò que succeïrà.



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha aprofitat l'acte per posar de relleu la capacitat de la ciutat per atraure empreses d'alt valor afegit i reivindicar la força de l'eix econòmic entre la ciutat i Barcelona.

Mercè Conesa

Barcelona és molt important, però a Sant Cugat s'hi instal·len moltes empreses. Per tant reivindico la força d'aquest eix.






Les instal·lacions d'Accenture estan ubicades al polígon de Can Sant Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.