La Cecot proposa la mediació del crèdit per aconseguir finançament empresarial


  • Comparteix:

David Garrofé és el secretari general de la Cecot

David Garrofé és el secretari general de la Cecot

La patronal vallesana Cecot demana al govern que plantegi la creació de la mediació de crèdit, una mesura que implicaria que els ajuts al sector bancari estiguessin condicionats amb el compromís dels bancs amb el sector empresarial. La mediació ajudaria al fet que les empreses obtinguin més capital sense tenir tant en compte els avals i fixant-se més en el tipus de projecte i les seves possibilitats.

El procés de mediació de crèdit comença amb la introducció de l'expedient via on-line a la web del mediador. Aquest admet o no l'expedient en unes 48 hores i li ho comunica a l'empresa. Després, si l'ha admès, passa les dades als bancs que tenen cinc dies per revisar el cas. Després ja ve el treball de mediació, d'apropament de posicions entre empresa i entitat financera i s'intenta desbloquejar els punts conflictius per aconseguir finançament. Finalment el mediador presenta solucions a l'empresa i si aquesta no les considera satisfactòries pot sol·licitar una revisió del cas. Si la conclusió és que l'empresa mereix rebre el finançament, l'entitat financera ha de proporcionar-li el que s'ha estipulat.

El secretari general de la Cecot, David Garrofé, ha explicat com pot beneficiar els empresaris la creació d'aquesta mesura.

David Garrofé

Cal crear un organisme on si hi ha disparitat de criteri per la concessió d'un crèdit es pugui valorar.




Aquest sistema és el que s'empra actualment a França. Fent càlculs aproximats arran de l'èxit del mètode en el país veí, si el projecte es fes a Catalunya es podria consolidar unes 2.500 empreses i 40.000 llocs de treball i es desbloquejarien 550 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.