Banc Sabadell completa la integració del Guipuzcoano


Temes relacionats

CatalunyaCaixa nega conctactes amb Banc Sabadell per fusionar-se ( 2/feb/11)

Banc Sabadell amplia el seu capital en 15,8 milions d'euros ( 1/feb/11)

El benefici de Banc Sabadell es redueix un 27% el 2010 (28/gen/11)


  • Comparteix:

Seu corporativa de l'entitat, a Can Sant Joan

Seu corporativa de l'entitat, a Can Sant Joan

Els usuaris del Banco Guipuzcoano són, a efectes pràctics, clients del Banc Sabadell des d'aquest diumenge. La banca, amb seu corporativa a Sant Cugat, ha completat la integració de la companyia basca en la seva estructura operativa. En un context de concentració de bancs i caixes espanyols, Banc Sabadell es consolida així com a quart grup bancari espanyol i enforteix la seva presència al nord de l'Estat.

Banc Sabadell augmenta un 150% la seva presència al mercat del nord de l'Estat espanyol, iniciada amb l'adquisició el 2006 de l'Urquijo. Des d'aquest diumenge, el Banc Sabadell ha integrat completament el Guipuzcoano en la seva estructura operativa. Els clients de la banca basca, que conserva la personalitat jurídica, poden fer ús dels caixers de Banc Sabadell, optar als seus serveis i accedir a la xarxa internacional de l'entitat vallesana.

La integració completa així un procés iniciat fa cinc mesos, després que el juny del 2010 Banc Sabadell llancés una oferta d'adquisició pública (OPA) per comprar el 100% del Guipuzcoano, una acció acceptada pel 95% dels accionistes de la banca amb seu a Donosti.

Tot plegat, la mateixa setmana que el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, anunciés que estudiarà la possibilitat d'adquirir la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), que té greus problemes financers i busca compradors. És un dels possibles passos del banc vallesà davant la reestructuració del sistema financer espanyol, especialment de les caixes.

Amb l'adquisició del Guipuzcoano, el grup financer ja té uns actius totals que superen els 95.000 milions d'euros, 1.300 oficines i 10.500 treballadors. El benefici net del grup amb seu santcugatenca el 2010 va ser de 380 milions d'euros, el que representa un descens del 27%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.