L'aposta de Sant Cugat per una indústria tecnològica i innovadora manté baix l'atur, segons l'alcaldessa


Temes relacionats

Mercè Conesa: 'L'atur a Sant Cugat és molt acceptable' ( 7/abr/11)

L'atur a Sant Cugat es manté estable i queda per sota de l'alça catalana ( 5/abr/11)

L'atur supera els 4.000 desocupats a la ciutat després de créixer un 2'6% ( 3/mar/11)

Sant Cugat, la ciutat de més de 50.000 habitants amb menys atur, segons CCOO ( 2/mar/11)


  • Comparteix:

Vista aèria del parc empresarial de Can Sant Joan

Vista aèria del parc empresarial de Can Sant Joan

L'aposta de Sant Cugat per captar empreses tecnològiques i altament innovadores manté les xifres d'atur en els nivells més baixos de Catalunya. Ho ha dit l'alcaldessa, Mercè Conesa, després de la publicació al diari 'Expansión' d'una comparativa entre les dades d'ocupació de diferents municipis metropolitans. Les xifres situen l'atur a Sant Cugat en un 4'9% sobre la població total, menys de la meitat de la xifra de Rubí, que és del 10'6%.

Segons les dades recollides per 'Expansión', procedents de les bases estadístiques del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), els efectes de la crisi sobre la taxa d'ocupació no són homogenis a les ciutats metropolitanes. Així, mentre que la majoria de polígons industrials de Terrassa, Rubí, Santa Coloma i Badalona es buiden, els parcs empresarials de Barcelona i Sant Cugat resisteixen malgrat la crisi.

Segons els experts consultats per la publicació, la ciutat veïna de Rubí té una indústria construïda als anys noranta sobre la bases dels baixos costos laborals, nascuda per diversificar l'activitat després de l'enfonsament del sector tèxtil. Això fa que l'impacte de l'actual crisi sigui molt fort en aquest municipi, amb un 10'6% d'atur sobre la població total. En canvi, a Sant Cugat la xifra no arriba a la meitat (4'9%). L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat a Cugat.cat que aquesta situació s'explica per l'alt valor afegit de l'activitat empresarial que s'instal·la a la nostra ciutat.

Mercè Conesa

L'aposta de Sant Cugat per una indústria neta, d'alt nivell tecnològic i innovadora fa que les empreses aguantin millor la crisi.


Segons Conesa, la reconversió empresarial a Sant Cugat es va fer ja fa anys potenciant activitats econòmiques que requereixen llocs de treball d'alta qualificació. A mode d'exemple, l'alcaldessa ha esmentat el cas d'una empresa farmacèutica implantada a Sant Cugat que fabrica xerops per al mercat xinès amb un procès altament tecnificat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.