El comitè d'empresa de Delphi descarta que l'entrada a borsa solucioni la situació a Sant Cugat


  • Comparteix:

Planta de Delphi a Sant Cugat

Planta de Delphi a Sant Cugat

El president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, considera que l'entrada a borsa de la multinacional és una bona notícia perquè 'dóna credibilitat a la situació comptable de la companyia'. No obstant això, assegura que aquest fet no suposarà canvis en la planta santcugatenca, perquè el problema és que aquesta no té un projecte a mig i llarg termini.

Tal com descriu Morán, l'empresa ha presentat els documents necessaris per llançar una oferta pública de venda. Segons una informació de 'Cinco Días', aquesta oferta pot arribar a captar 1.000 milions d'euros. El comitè d'empresa ha rebut la notícia positivament, tot i considerar que no solucionarà la situació de la planta santcugatenca.

Jose Antonio Morán

És una bona notícia perquè dóna estabilitat i credibilitat a la situació comptable de la companyia. La planta de Sant Cugat té un problema de manca de projecte a llarg termini.




Morán ha recordat que el comitè i la direcció de la multinacional estan negociant un acord, basat sobretot en les condicions econòmiques dels empleats. Algunes de les demandes són no retallar els salaris i garantir llocs de feina indefinits. Un dels acords que sembla que ja està tancat és l'ampliació de la jornada laboral a canvi d'un sistema productiu 'diferent'.

L'octubre del 2005, Delphi es va veure obligada a una dura reestructuració, que va comportar el tancament de la fàbrica de Puerto Real, a Cadis. Després d'organitzar el concurs de creditors més gran de la indústria automobilística, Delphi va sortir-ne l'octubre del 2009 de la mà del fons Silver Point, que es va fer càrrec de la multinacional.

Aquest últim any, el benefici trimestral de Delphi ha augmentat un 35% i aconsegueix així fins a 208 milions d'euros gràcies, en part, a la reducció de costs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.