Els treballadors de Sharp, convocats a dos dies vaga


Temes relacionats

Sharp proposa indemnitzacions de 25 dies per any als afectats per l'ERO (12/jun/11)

El nou ERO de Sharp afectarà més de 180 treballadors, segons el comitè (10/jun/11)

Els treballadors de Sharp intentaran reduir al màxim els acomiadaments ( 9/jun/11)

Cirsa es queda amb la planta de Sharp i assumirà un centenar de treballadors ( 8/jun/11)


  • Comparteix:

Vista aèria de la planta de Sharp

Vista aèria de la planta de Sharp

La plantilla de Sharp ha convocat dos dies de vaga a la planta santcugatenca per manifestar 'el total desacord' amb l'Expedient d'Extinció de Contracte que ha presentat la direcció. S'ha fet l'anunci després que la multinacional japonesa informés que estudia ubicar la seu de la divisió europea d'electrònica de consum a Barcelona. Aquesta possibilitat s'emmarca en el procés de reestructuració de la companyia, immersa en un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), i donaria feina al centenar de treballadors que restaran dins l'empresa.

Dimarts vinent, 21 de juny, i el primer dimarts de juliol, dia 6, els treballadors de Sharp estan cridats a la vaga per forçar una negociació amb la multinacional i demanar la recol·locació de 'tota la plantilla'. Una decisió que aquest dijous es presentarà oficialment davant l'administració laboral. Eduard Pomar és el president del comitè d'empresa.

Eduard Pomar

El comitè ha decidit convocar dos dies de vaga a la planta per mostrar el nostre desacord.


Al mateix temps, l'empresa ha traslladat als treballadors el principi d'acord entre Sharp i Cirsa, que passa perquè la companyia egarenca es faci càrrec de les instal·lacions i part de la plantilla. Segons publica 'La Vanguardia', si tira endavant el pacte, Sharp mantindria un centenar de treballadors de l'actual plantilla amb els quals posaria en marxa aquesta divisió que s'ubicaria en una nova seu.

La nova estructura estaria formada, segons el diari del Grup Godó, per un centre d'innovació, desenvolupament i control.

Pomar ha assegurat que la multinacional els ha comunicat aquest dimecres la seva intenció de situar la seu a Barcelona, però no ha volgut valorar quines serien les conseqüències de l'acció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.