Joma's, a la recerca d'inversors estrangers per salvar la marca

Logotip del grup

Economia

Publicat el 10/jul/11 per Júlia Aguiló

L'empresa de confecció de roba laboral Joma's, amb seu a la nostra ciutat, busca capital internacional per poder mantenir la seva activitat. El grup vallesà ha pres aquesta decisió després que cap inversor estatal hagi accedit a fer-se càrrec de la reestructuració de la companyia, que va presentar un concurs voluntari de creditors el maig. Aquest mes passat, a més, Joma's ha reduït la seva plantilla general en un 40%.

La firma dedicada a la producció d'indumentària de treball té problemes per mantenir el funcionament de les seves instal·lacions a Sant Cugat, així com a la resta de les delegacions que té repartides per l'Estat espanyol. El concurs afecta Uniform's Line, l'òrgan que agrupa els serveis centrals i la divisió logística, i la societat propietària dels immobles, Promocions Immobiliàries Vallesanes, que també s'ha declarat insolvent.

El president executiu de l'empresa, Joaquim Massagué, ha reconegut la 'impossibilitat, fins el moment, d'arribar a acords amb inversors espanyols', però ha avançat que ja s'han iniciat converses amb grups europeus, segons publica La Vanguardia.

Joma's va perdre l'any passat 1,2 milions d'euros. Per tot això, la companyia, de propietat familiar, negocia donar entrada a un soci extern minoritari. La plantilla de Sant Cugat està afectada per un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).