Banc Sabadell supera la prova de resistència bancària de l'Autoritat Bancària Europea


  • Comparteix:

Imatge aèria de les oficines de Banc Sabadell a la ciutat

Imatge aèria de les oficines de Banc Sabadell a la ciutat

Banc Sabadell, amb seu a la ciutat, ha superat les proves de solvència que l'Autoritat Bancària Europea ha fet als principals bancs europeus. Catalunya Caixa i Unimm, que també han estat examinats, no han superat la prova de resistència.

Els tests de solvència o d'estrès són proves que mesuren la capacitat dels bancs i caixes per afrontar el deteriorament general de l'economia, amb conseqüències com l'atur o l'impagament de béns.

Banc Sabadell ha superat el test, indicador que analitza el capital que tenen els bancs per fer front als crèdits concedits, a les accions i a altres inversions. El seu president, Josep Oliu, afirma que els resultats obtinguts pel banc situen l'entitat en una 'posició competitiva' i 'donen tranquil·litat als clients, accionistes i treballadors per afrontar els reptes de futur'.

CatalunyaCaixa i Unimm són les entitats que han suspès el test i, per tant, necessitarien una injecció de capital per afrontar la situació econòmica actual.

Arran d'aquests resultats, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha llançat un missatge de confiança en el sistema financer català i ha defensat la seva solidesa davant les proves de solvència de l'Autoritat Bancària Europea. Homs ha afegit que 'els mecanismes que s'utilitzen per fer aquests anàlisis són perjudicials per a la configuració del sistema financer català'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.