Sant Cugat, municipi de més de 25.000 residents amb l'habitatge més car

El preu de l'habitatge ha augmentat en el darrer any, segons dades ministerials

Economia

Publicat el 18/jul/11 per Redacció

Sant Cugat és el municipi de més de 25.000 residents amb l'habitatge més car, segons dades del ministeri de Foment espanyol. El cost del metre quadrat a la ciutat se situa en 3.427 euros, el que representa un 2% més que fa 12 mesos. Segons aquest estudi, el cost de l'habitatge a la ciutat ha augmentat en els darrers dos anys, fet que trenca la tendència de reducció de preus que es registra a la majoria de municipis.

El cost del metre quadrat ha crescut un 2'26% en els últims 12 mesos. En concret, ha passat dels 3.351 euros als 3.427. Aquesta dada local trenca la dinàmica estatal, on el preu de l'habitatge lliure ha baixat un 5'2% durant el mateix període.

La crescuda de preus és més accentuada si es tenen en compte només els habitatges de fins a dos anys d'antiguitat. Segons el ministeri, el preu mitjà del metre quadrat d'aquestes vivendes és de 3.765 euros, un 9'2% més que fa un any.

Per darrere de Sant Cugat, se situen com a municipis amb l'habitatge més car Barcelona, amb 3.103 euros el metre quadrat, i Sant Joan Despí, amb 3.077.