L'empresa d'un santcugatenc estrena a Bogotà una fira empresarial

El logo de l'empresa del Vallès

Economia

Publicat el 20/jul/11 per Mikel Vilalta

L'empresa AEFOL, que presideix el santcugatenc Josep Lozano, ha organitzat aquest mes a Bogotà la fira empresarial 'Expoelearning'. L'esdeveniment, especialitzat en formació a distància, busca obrir mercats a Sud-Amèrica.

AEFOL és una empresa ubicada al Vallès que ofereix serveis de marketing, recursos humans i 'e-learning'. Des de 2002 organitza fires a Madrid i Barcelona sobre formació 'online' per a empreses, universitats i altres organismes. L'any passat va organitzar per primera vegada una fira a l'estranger, a Lima, al Perú.

El seu president, Josep Lozano, considera que l'Amèrica Llatina és un bona regió per expandir-se perquè és un mercat de 500 milions de persones que fan servir el castellà per formar-se. Lozano ha explicat a Cugat.cat les raons per les quals cal promocionar les fires a l'estranger.

Josep Lozano

Una fira és un mitjà únic, extraordinari per vendre i aconseguir nous contactes i clients. Així s'ha demostrat a Bogotà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El president d'AEFOL també ha posat èmfasi en el fet que les noves tecnologies com Internet han estat la causa principal de l'augment de la demanda del 'e-learning'. Lozano ha posat com a prova el fet que en un any la seva empresa ha crescut un 100%: a la fira de Lima de l'any passat tenien 24 estants mentre que en la d'enguany, a Bogotà, n'han tingut 45.

D'altra banda, AEFOL vol impulsar un programa anomenat 'Sant Cugat Exporta', una iniciativa que pretén oferir a les empreses de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí la seva experiència en el mercat llatinoamericà, en cas que vulguin expandir-se cap a aquests països.