Creix un 14% els joves que marxen a l'estranger per buscar feina, segons Cecot

L'estudi mostra l'augment dels joves que marxen a l'estranger

Economia

Publicat el 24/jul/11 per Núria Juanico

Un estudi de l'Observatori de l'Actualitat Laboral, promogut per la Cecot, evidencia que ha crescut el nombre de joves formats que marxen a l'estranger a buscar feina. Les dades mostren que un 23% dels espanyols que viuen fora del país són joves i que en els últims tres anys han marxat gairebé 40.000 persones d'entre 16 i 34 anys.

L'estudi posa de manifest que l'augment d'emigrants espanyols és progressiu i que d'aquests un 36% són joves. Segons el document, en els últims tres anys el nombre de persones entre 16 i 34 anys que han marxat a viure a l'estranger ha crescut un 14%. Les dades mostren que els joves amb estudis superiors tenen més tendència a emigrar i que Amèrica i la Unió Europea (UE) són les destinacions preferides dels emigrants.

El secretari general de la Cecot, David Garrofé, ha dit que des de la patronal veuen amb bons ulls que el jovent marxi, perquè després no s'estableixen al país d'estada sinó que tornen a l'Estat espanyol.

David Garrofé

Creiem que és boníssim, perquè després tornen. Això prepara el nostre jovent per als mercats globals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Des de la Cecot, es vol fomentar les estades dels joves fora del país, però també atreure el talent dels estrangers cap a l'Estat espanyol. La patronal vallesana insisteix que cal potenciar la immigració de persones formades de països estrangers per crear així vincles entre les empreses espanyoles i companyies d'altres països.