La plantilla de Mútua Terrassa deixa en mans de la Generalitat la resolució de l'ERO


Temes relacionats

Els treballadors dels CAP de la ciutat, dividits davant el principi d'acord entre sindicats i Mútua Terrassa (29/jul/11)


  • Comparteix:

Els treballadors han votat en contra del preacord

Els treballadors han votat en contra del preacord

L'assemblea de treballadors de Mútua Terrassa ha votat en contra del principi d'acord assolit entre els representants sindicals i la direcció. En no ratificar la proposta de consens, serà finalment Inspecció de Treball, que depèn de la Generalitat, qui haurà de resoldre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). A la ciutat, mentre que el CAP Sant Cugat ha votat majoritàriament en contra, al de Valldoreix ha guanyat el 'sí'.

El president del comitè d'empresa al CAP de Valldoreix, Antoni Arévalo, ha confirmat que la plantilla ha votat en contra, tot i la divisió d'opinions dels treballadors, també present als centres santcugatencs.

Antoni Arévalo

El CAP Valldoreix ha votat a favor i el CAP Sant Cugat en contra. Ha sortit una negativa a l'ERO.


Els treballadors dels CAP de la ciutat s'han mostrat dividits davant el principi d'acord: mentre que la majoria de membres del CAP Sant Cugat ha votat en contra, a Valldoreix ha guanyat el 'sí'. Finalment ha estat la plantilla de l'hospital que la mútua gestiona a Terrassa, que concentra el major nombre de treballadors, qui ha inclinat la votació cap al 'no'.

Els sindicats descarten reemprendre les negociacions amb la direcció, encara que el període de consultes tanca divendres vinent. Ara serà Inspecció de Treball, que depèn de la Generalitat, qui haurà de determinar l'afectació final de l'ERO temporal als centres sanitaris de la mutualista vallesana.

Per Antoni Arévalo, que també és membre del sindicat Metges de Catalunya, deixar la resolució a mans de la Generalitat pot perjudicar els treballadors.

Antoni Arévalo

No ens afavoreix. Inspecció de Treball decidirà sobre allò que l'empresa posi sobre la taula. En canvi, nosaltres durant la negociació havíem fet renúncies.



El comitè d'empresa i la direcció de Mútua Terrassa van arribar el passat dilluns a un principi d'acord que eliminava les inicials supensions de contracte durant un any de durada i rebaixava l'afectació de les reduccions de jornada a un màxim d'un 12,5% del seu horari habitual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.