Creix l'atur a la ciutat i supera les 4.000 persones


  • Comparteix:

Creix l'atur a la ciutat tot i la caiguda de la taxa de desocupació catalana

Creix l'atur a la ciutat tot i la caiguda de la taxa de desocupació catalana

L'atur ha crescut un 2,37% a Sant Cugat respecte el mes passat i ara a la ciutat hi ha 4.003 persones que busquen feina. Amb aquestes xifres, Sant Cugat es desmarca de la tendència catalana en termes d'atur, on el nombre de desocupats s'ha reduït el juliol en 5.500 persones.

Les llistes d'aturats a la ciutat han crescut en 95 persones, segons les dades del ministeri de Treball. Al llarg del juliol, la ciutat ha passat de 3.908 persones aturades a 4.003 parats, xifres que trenquen l'estabilitat del municipi en termes d'ocupació dels últims mesos.

L'evolució de l'ocupació a Sant Cugat no coincideix amb la tendència catalana, que es caracteritza per la caiguda de l'atur aquest mes passat. Així, a Catalunya 5.500 persones han trobat feina en aquest període en el quart mes consecutiu en què la desocupació baixa al territori. La caiguda de l'atur s'ha reduït a tots els sectors, però sobretot als serveis.

A l'Estat espanyol, les llistes d'atur s'han retallat en 42.000 persones situant la taxa de desocupació en més d'un 21%. Unes dades que tant PIMEC com Cecot consideren positives, tot i que alerten que es repeteix el cicle estacional de l'atur. PIMEC reitera també la necessitat de posar en funcionament polítiques de xoc i reactivació que primin la contractació.

D'altra banda, la xifra de parats espanyola dobla la taxa d'atur europea, que se situa vora el 10%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.