La prima de risc espanyola pot afectar Sant Cugat, segons Arcadi Oliveras


  • Comparteix:

L'economista sancugatenc Arcadi Oliveras

L'economista sancugatenc Arcadi Oliveras

L'economista santcugatenc, Arcadi Oliveres, afirma que Sant Cugat, com altres municipis, es podria veure afectat per la pujada de la prima de risc espanyola, que ha arribat a màxims històrics. D'altra banda, Oliveres considera que sortir de l'euro, aconseguir un sistema fiscal pertinent i acabar amb el frau fiscal són algunes de les solucions per superar la crisi.

Els diners administrats als municipis pel pressupost global de l'Estat espanyol són baixos, aproximadament d'un 14%. Així, Arcadi Oliveras comenta que de la mateixa manera, també és més fàcil pel govern retallar en aquestes despeses. Per tant, Sant Cugat es podria veure afectat per l'alça de la prima de risc, doncs en un futur pot representar dificultats pels ajuntaments muncipals.

Arcadi Oliveras

Si el govern retalla despeses, podria retallar les de finançament dels municipis. Aleshores, ciutats com Sant Cugat es trobaran amb dificultats.


Per altra banda, l'economista santcugatenc considera que la recuperació econòmica no es viable actualment en termes de creixement, però sí ho seria amb una millor distribució de la feina. D'aquesta manera, afirma que estem davant d'una crisi d'estructura i que el model capitalista no es pot continuar exercint sense contribuir a la desfeta del planeta. Per tant, sortir de l'euro i retornar a la pesseta, aconseguir un sistema fiscal pertinent i eliminar el frau fiscal, són les solucions que proposa l'economista per acabar amb la crisi.

Arcadi Oliveras

Si es recuperés tot el que hi ha de frau fiscal, a Espanya les pensions es podrien multiplicar per dues vegades i mitja.


Oliveres acusa el Banc Central Europeu (BCE) de l'origen de la crisi de l'euro pel seu 'pèssim' comportament i dóna suport a l'afirmació de les Nacions Unides quan va qualificar de 'delinqüents' els que governen les finances internacionals.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sr. Oliveras , siento contradecirle pero salir del Euro sería un suicidio. En mi opinión hay otros modos de salir de la crisis y ud. los conoce lo mismo que yo. Poner en marcha el sentido común nos ahorraría muchos disgustos y muchos recortes. En nuestra tierra siempre se ha trabajado y ahorrado, parece que en los últimos 15 años esto se haya olvidado. Le puedo asegurar que lo primero que ocurrirá cuando nos intervengan será el recorte autonómico y adiós independentismos y otras fruslerias...si fuéramos sensatos no estiraríamos más el brazo que la manga. Maria Dolors Domènech

Maria Dolores Domenech Vicens. Enviat el 6/ago/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.