Les llars d'infants municipals veuran un 11% reduit el seu pressupost


  • Comparteix:

Les llars d'infants rebran 200 euros menys que l'any passat per alumne

Les llars d'infants rebran 200 euros menys que l'any passat per alumne

El departament d'Ensenyament atorgarà aquest any una subvenció de 1.600 euros per alumne a les llars d'infants municipals i 460 euros per alumne en el cas de les escoles de música. En termes generals, la subvenció de la Generalitat serà de 57,7 milions d'euros a les llars d'infants, el que suposarà una reducció de l'11%, i de 27 milions a les escoles de música, reduïnt-se en un 23% respecte a l'any passat.

La Generalitat retallarà en un 11% els pressupostos destinats a llars d'infants municipals aquest 2011, una subvenció per alumne que variarà de 1.800 euros a 1.600 euros. En el cas de les escoles de música municipals, la reducció serà d'un 23%, de 600 euros per alumne a 460 euros.

Les restriccions en el pressupost han portat a Ensenyament a reduir les ajudes a les llars d'infants municipals, així com a les escoles de música, que sumaran un total de 112 milions d'euros enfront als 114 milions que van rebre l'any passat. No obstant això, hi ha un augment de 5.500 alumnes per aquest curs a tot el país.

Segons la conselleria d'Ensenyament els pressupostos se subvencionaran en dues fases. La primera, corresponent al pressupost de pròrroga al curs 2010-2011 que atorgarà als municipis 1.300 euros per alumne a les llars d'infants i 300 euros per alumne per a les escoles de música. Unes xifres que s'ampliaran posteriorment en una segona fase de pressupost definitiu, afegint 300 euros més per alumne a les llars d'infants i 160 euros a les escoles de música. D'aquesta manera, les xifres definitives serien: 1.600 euros per a llars d'infants i 460 euros per a escoles de música.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.