El Banc Sabadell s'enforteix a Florida i suma sis oficines més

El Banc Sabadell reforça el model de negoci local amb la quarta operació bancària a Florida

Economia

Publicat el 22/ago/11 per Judit Fáfila

El Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, suma sis oficines més al Sabadell United Bank amb l'adquisició de la pràctica totalitat dels actius i d'alguns passius del Lydian Private Bank, de Florida. L'operació d'adjudicació comprèn un esquema de protecció d'actius que garanteix el 80% de pèrdues en determinats prèstecs.

El Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, suma aquest dilluns sis oficines del Lydian Private Bank a les 19 oficines del Sabadell United Bank, augmentant la seva xarxa nord-americana fins a un total de 25 oficines. L'adquisició de la pràctica totalitat dels actius i de certs passius de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) del banc Lydian Private Bank situarà a l'entitat catalana com a setè banc local per volum de dipòsits. L'operació es va dur a terme divendres passat i té la garantia d'un esquema de protecció d'actius, de manera que l'agència federal assumirà el 80% de les pèrdues en l'hipotètic cas que es deteriorin els préstecs adquirits.

La filial del banc català als Estats Units, el Sabadell United Bank, ha informat que rebrà de Lydian Private Bank el volum de 3.600 milions de dòlars. Aquesta xifra reforça la presència del grup Sabadell, que el situarà en 10.700 milions de dòlars, entre inversió (3.400 milions) i recursos (7.300 milions), una adjudicació que representa un increment del 51% respecte la situació anterior a l'adquisició.

El grup Sabadell reforça, amb la compra, el model de negoci de la banca local a Florida i representa la quarta operació corporativa de Banc Sabadell a la zona en només cinc anys. L'entitat catalana va adquirir el TransAtlantic Bank el 2007, la incorporació del negoci de banca privada de BBVA el 2008 i la compra de Mellon United National Bank, el 2010.