Brugarolas: 'El dèficit pressupostari té sentit en certes circumstàncies per impulsar l'economia'


Temes relacionats

Colldeforns (PSC), escèptica amb la reforma de la Constitució per limitar el dèficit a l'administració (24/ago/11)


  • Comparteix:

La Constitució espanyola es va aprovar l'octubre de 1978

La Constitució espanyola es va aprovar l'octubre de 1978

La reforma de la Constitució proposada aquest dimarts pel govern espanyol per limitar el dèficit i el deute de les administracions públiques tindria impacte en la gestió dels pressupostos municipals, segons el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas. Brugarolas ha destacat que establir una solució general per a comunitats autònomes amb característiques diferents no és la millor solució i remarca que el dèficit pot tenir sentit en certes situacions per impulsar l'economia.

La reforma de la Carta Magna, malgrat ser una modificació del text a àmbit estatal, afectarà l'autogestió i l'autogovern de Catalunya i tindrà una afectació a àmbit municipal. Ho ha afirmat el tinent d'alcalde d'Economia que ha afegit que limitarà els ajuntaments en la definició i execució dels pressupostos. A més, Brugarolas ha subratllat que aquesta és una proposta que respon a la conjuntura econòmica actual.

Carles Brugarolas

El dèficit pressupostari és una eina de política econòmica que, en determinades circumstàncies, té sentit.


Brugarolas també ha precisat que s'ha de mirar que 'no quedi limitada la capacitat de les administracions' a l'hora de desenvolupar les seves polítiques 'en pro de la societat'. Però, en la mateixa línia, ha expressat que en aquesta reforma no té sentit tractar igual totes les economies de les comunitats autònomes quan tenen característiques diferents.

El tinent d'alcalde d'Economia ha explicat que actualment es fa servir el pressupost amb dèficit a molts ajuntaments, cosa que ajuda en els moments de crisi.

Carles Brugarolas

Quan les coses van malament, l'economia ha de donar una empenta per revifar, i això ho ha de fer incorrent a situacions transitòries de dèficit públic.


Tot i això, Brugarolas ha recordat que durant molts anys s'ha fet servir aquesta eina malament, ja que 'en lloc de tenir dèficits públics puntuals, es tenien dèficits públics permanents'. En paral·lel, ha afegit que l'Ajuntament de Sant Cugat podria haver pressupostat amb dèficit, però que aquests darrers anys ha tancat l'exercici amb superàvit i aquest exercici tenen previst acabar en la mateixa línia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.