La Cecot diu que les noves mesures per fomentar l'ocupació 'apedacen' el mercat laboral


  • Comparteix:

Logo de Cecot

Logo de Cecot

La Cecot assegura que el govern espanyol continua apedaçant el mercat laboral després d'aprovar un nou paquet de mesures per incentivar l'ocupació. La patronal vallesana remarca que la nova possibilitat d'encadenar contractes temporals consagra un sistema laboral de 'castes' en funció del grau de blindatge contractual. La Cecot afegeix que les propostes de l'executiu no resoldran el problema estructural que manté l'Estat a la cua d'Europa en ocupació.

El Consell de Ministres ha acceptat aquest divendres la proposta del text del decret-llei sobre les mesures de foment de l'ocupació. En el text s'inclouen adaptacions en les modalitats de contractació per afavorir l'accés dels joves al mercat de treball i la seva formació. Malgrat els canvis, la patronal catalana veu en l'aprovació una resposta regressiva a la reforma laboral de l'any passat.

Segons Cecot, el govern espanyol no ha respost a les necessitats empresarials que ja porten 40 anys amb reclamacions. La patronal afegeix que les reclamacions passen per l'establiment d'un contracte únic i amb clàusules de flexibilització que creen 'castes' laborals afectant els més joves i els majors de 45 anys. A més, remarquen que el Govern ha tornat a perdre l'oportunitat de resoldre el problema del mercat de treball que situa l'Estat espanyol a la cua mundial. Com a solució, la Cecot defensa un únic contracte laboral, atemporal, i que sigui flexible per facilitar l'aplicació al sector empresarial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.