Pimec demana als ajuntaments que prioritzin pagar pimes i autònoms

Vallès Sud és la secció de Pimec on s'inclou Sant Cugat

Economia

Publicat el 5/set/11 per Jon Sindreu

La patronal Pimec Vallès Sud demana als ajuntaments que prioritzin el pagament de les factures pendents a les pimes i els autònoms. L'entitat vallesana amb seu a Sant Cugat reclama especialment el cobrament de les factures dels proveïdors i recomana a les administracions municipals que facin servir la línia de l'ICO habilitada pel govern espanyol per pagar aquests deutes.

El president de Pimec, Josep González, ha remarcat la necessitat que els ajuntaments paguin a les empreses en períodes de temps raonables, ja que 'són les que poden provocar la reactivació econòmica'. En aquest sentit, la patronal considera 'imprescindible' que les diferents administracions reconeguin el deute que tenen amb els seus proveïdors i cerquin solucions financeres i plans d'amortització per saldar-lo.

Tot i així, Pimec ha manifestat la seva 'comprensió' vers els ajuntaments, als quals considera entitats 'precàriament finançades'. Com a solució a curt termini, la patronal recomana l'ús de la línia de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), habilitada el juliol passat pel govern espanyol amb l'objectiu de facilitar el pagament als autònoms i a les empreses de menys de 250 treballadors.