L'Ajuntament deixarà de rebre 800.000 euros del govern espanyol en el proper exercici

Els pressupostos de 2012 rebran menys ingressos de l'Estat espanyol

Economia

Publicat el 7/set/11 per Raquel Ligero

L'Estat espanyol redueix la seva participació en el pressupost de 2012 de l'Ajuntament i retindrà 800.000 euros en cadascun dels propers quatre anys, el que representa un total de 3'2 milions. Aquesta quantitat forma part dels de diners que han de retornar els consistoris per les bestretes rebudes de més arran del càlcul erroni de l'executiu espanyol pel que fa als ingressos previstos pel 2009. Així, el consistori es veu obligat a fer ajustos per 'afrontar de la millor manera' l'any vinent, segons afirma l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ja ha avançat que els comptes d'enguany seran 'de contenció'. Tot i això, no ha volgut xifrar la reducció pel que fa al percentatge, a l'espera d'avançar més els comptes.

Conesa s'ha compromès a mantenir intactes les partides destinades a serveis socials i a educació. Tot i això, ha admès que encara estan estudiant com afectarà la resta d'àrees la reducció d'ingressos per part de l'Estat espanyol en concepte dels diners rebuts de més per part dels consistoris en relació amb l'exercici del 2009 a causa de l'error de previsió del govern. L'alcaldessa ha assegurat que estan treballant per presentar un pressupost 'acurat', que permeti afrontar el 2012 'de la millor manera possible'.

Mercè Conesa

Puc avançar que podrem mantenir el mateix pressupost en polítiques social i educació. Haurem de valorar què passa amb altres partides.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Conesa s'ha referit també a l'avís del govern espanyol de retirar totalment els ingressos a aquelles localitats que no han presentat encara els pressupostos de 2010 i s'ha sumat a la petició de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) de demanar una moratòria per retornar els diners. Tot i això, ha recordat que l'Ajuntament de Sant Cugat no es troba 'molt ofegat'.

Mercè Conesa

Em sumaria a la petició de la Federació de Municipis de Catalunya de demanar una moratòria al retorn dels diners a l'Estat espanyol

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Conesa també ha recordat que els ajuntaments han de prioritzar els serveis bàsics per als ciutadans i hauran de replantejar-se la prestació de 'serveis superflus'.